Het zoeken naar een geschikte projectauto duurt al zo’n jaar of twee. Criteria zijn o.a. een los chassis met carrosserie i.p.v een zelfdragende constructie zodat fundamentele reparaties eenvoudiger zijn uit te voeren. Geen elektronica die de motor besturen. Kortom “basic”. Een Nederlands kenteken zou helemaal geweldig zijn, gezien de zeer beperkte mogelijkheden om een buitenlandse herstelproject uiteindelijk op kenteken te krijgen in ons land.
[/fusion_builder_column_inner]

Het summum zou zijn een oude Ford model A o.i.d. maar die blijkt of onbetaalbaar te zijn of in zo’n slechte staat dat sleutelen al helemaal geen zin meer heeft.Overigens loop ik op het internet tegen de meest dwaze aanbiedingen aan, tot zelfs wrakken om in je tuin te zetten (maar wel tegen de prijs van een leuke tweedehands gezinsauto van nu).

In november zijn er plotseling twee mogelijke kandidaten: een Traction Avant zonder motor en een Ford E04 (Anglia). Alletwee met een Nederlands kenteken! Op beide advertenties reageer ik zonder af te dingen want de prijzen zijn prima. Van de Citroen-eigenaar hoor ik helemaal niets en op de Ford ligt een reservering. Gelukkig voor mij komt deze te vervallen en na wat afspraken gemaakt te hebben is de koop rond. Tijd om e.e.a. naar hier te halen en eens te zien wat ik me op mijn nek heb gehaald. Voorlopig al veel losse onderdelen….