Tijd om grote stappen te maken: het dak gaat eraf! Heus, 7 cm is de ideale “chop”.  In tegenstelleng tot wat ik op veel  filmpjes op YouTube zie waar ze alle stijlen horizontaal doorzagen, kies ik voor het haaks doorzagen  ervan. Ik zoek de meest ideale plek per stijl om straks de aansluiting weer zo eenvoudig mogelijk te kunnen maken. Het vergt wel wat meer rekenwerk maar met een waterpas en een laserpen kom ik een heel eind. Nu de zaak goed markeren en slijpen maar…

Eenmaal het dak eraf, kunnen de stijlen worden ingekort. Het moeilijkst is nog om de mooie rondingen aan de achterzijde zodanig door te slijpen dat de vorm straks weer netjes aansluit.

Als we het dak terugzetten om te passen blijkt dat ook de voorzijde boven de vooruit een millimeter of twee moet worden ingekort.

Na een weekend doorwerken is het dak gechopt en met een paar hechtlassen weer op zijn plek gezet. De Anglia ziet er al een stuk stoerder uit!

De portieren moeten nu eerst gestript worden, het glas eruit, de geleidestrips eraf en de sloten verwijderd. Dan aftekenen en doorslijpen.

Het plan is om nu per zijkant de zaak weer op te bouwen. Dus opvulstukken knippen, buigen en hechten.