Ik vertelde al eerder dat ik regelmatig de werkzaamheden afwissel. Dan voorkom je dat je maanden staat te schuren of te lassen waarmee de klussen er niet leuker op worden en dat is nou net niet wat ik wil. De lol om je helemaal te kunnen verliezen in een karwei, daar gaat het om.
Daarom deze maand wat minder carrosserie en wat meer motor… Eerst maar eens schoonmaken. Met een plamuurmes alle vet eraf steken (wat overigens het behoud van de motor heeft betekend) en dan verder demonteren. Startmotor, dynamo, brandstofpomp, carburateur, behoudens het blok zelf gaat alles uit elkaar voor een grondige schoonmaakbeurt en inspectie. Met een paar onderdelen van een tweede carburateur kan ik de originele compleet maken. Alles wordt netjes in de lak gezet want het oog wil ook wat. Blijft nog de vraag “zou die straks lopen?”

Wanneer ik alle bougies heb verwijderd, kan ik de kleppen zien. Die keurig open en dicht gaan als ik de krukas draai. Met de bougies erin voel ik flink weerstand. Voorlopig het blok dus maar dicht houden voordat ik iets kapot maak wat nog niet nodig is. De bedoeling is om samen met een bevriende mogendheid de motor aan de praat te krijgen en is het nu dus mijn taak om alle daarvoor benodigde onderdelen te verzamelen en aan te sluiten. Met het brandstofsysteem schoon en bijna op zijn plaats, want er moet nog 1 pakking worden vernieuwd. Is het nu het koelsysteem dat mijn aandacht gaat krijgen. Voorlopig heb ik gemerkt dat er geen waterpomp op de motor zat. Dat was een optie op het 8hp model. Of dat gevolgen heeft voor de bedachte vulling met speciale koelvloeistof in plaats van water moet ik nog uitzoeken. Voorlopig ziet het machientje er best mooi uit!