Met de eerste zonnestralen van dit voorjaar kan eindelijk de werkplaatsdeur weer open. Omdat de Anglia met zijn achterkant zowat tegen die deur staat heb ik gedurende de winter niet aan de achterzijde kunnen werken. Er zit een gemene scherpe deuk in de rand onder de kofferdeksel en de bodemplaat achter die rand is rot. Ik ga eerste een nieuwe bodemplaat maken en wanneer die weer de goede vorm heeft kan ik de rand naar buiten trekken totdat die mooi om de nieuwe bodemplaat past.  Om de totale achterkant goed in vorm te krijgen heb ik de kofferdeksel geplaatst als extra referentie.

De kofferdeksel heeft tot nu op de pallet gelegen en daaronder komen nu de panelen en de grille voor de voorzijde van de auto te voorschijn. Tijd om die zaken eens provisorisch in elkaar te zetten en te inventariseren wat me daar nog te doen valt. De grille is flink gedeukt en blijkt al eerder gerepareerd te zijn.  Daar moet ik dus wat op verzinnen.  Ook de plaat die als steun dient voor de grille en bodemplaat met doorvoer voor de slinger moeten worden vernieuwd. Dat wordt dus plaatwerken de komende maand.

Met de auto komen 7 wielen. Na inspectie blijven er 5 over die geschikt zijn om op te knappen. Van de andere 2 kan ik de nokken af halen voor de wieldoppen die bij andere velgen zijn afgebroken. Ik probeer er een velg zelf te stralem maar in mijn eigen kleine straalkast is dat geen avontuur. Dan maar naar de professionele straler die ze voor me reinigt en in de primer spuit.
De stapel gereinigde en in de primer gezette onderdelen groeit gestaag.