Met een zomerplanning die net even anders liep als gedacht, heb ik maar weinig tijd kunnen besteden aan mijn Project July. Met een uurtje zo her en der kom je niet verder dan plannen maken en oplossingen bedenken. Als het echt op fabriceren aankomt heb je echt wat meer tijd achtereen nodig. De geplande bodemplaat voor de achterkant krijg ik niet passend ondat de achterrand weg is. Dus die eerst maar gemaakt. Om dat paneel aan de onderkant te versterken wil ik er een staf inrollen. Op Youtube maar eens kijken hoe anderen dit aanpakken. Weer twee van die echte plaatwerkers gevonden die hun trucs en tips op het web delen. Nu zelf aan de slag met een klein stukje om te proberen en dat lukt. Eerste stap is een strip knippen en voorzien van een uitholling met de doorsnede van de staf. In mijn geval 6 mm. De strip daarna, met de staf op zijn plek, ombuigen en dichthameren. Tenslotte nog een paar keer door de roller om het profiel dicht te drukken. Op de foto zie je het resultaat. De complete strip moet nu in model gebogen worden. Een heftige klus met zo’n korte radiusen en een staf van 6 dik. Her en der een beetje modelleren en met de krimper aan de gang tot het gewenste model er is. Nadat ik de positie heb bepaald kan ik het teveel aan bestaand plaatmateriaal weg slijpen, het verzetprofiel knijpen, gaatjes knippen en lassen maar. Had ik gedacht! Het bestaand randje staal is zo dun dat hoe laag ik mijn  lasmachine ook zet, de gaten er bij het eerste contact al inschieten. Met een plaatje koper erachter gaat het een stuk beter en na een paar uur zit de nieuwe achterrand op zijn plaats en kan de klus voor de bodemplaat weer opgepakt worden.

Op de foto’s zijn nu ook de achterraampjes in de goede vorm te zien. Ik heb op wel acht verschillende manieren  geprobeerd om het profiel erin te krijgen. Ouderwets uitkloppen op een houten model is uiteindelijk het beste gelujkt en dat zit nu op zijn plaats. Voor de voorkant van de auto heb ik een eerste model gemaakt als vervanging van het onderste gedeelte van de rand voor de grille. Daar moet duidelijk nog wat langer over nagedacht worden. Omdat het weer eens te nat is om de werkplaatsdeur open te zetten (en ik dus niet aan de achterkant kan werken) de dorpel achter het portier weer opgepakt. De dorpel wordt eigenlijk de afdichting naar het portier maar ik wil hem er niet meer onderuit laten komen. De onderkant van het portier is dus het laagste wat je van de carrosserie gaat zien.  Met een U-profiel, op maat gezet en gebogen, heb ik de basis gemaakt die straks als een doos dichtgelast gaat worden en achter het portier verdwijnt.