Nu de motor het dus doet kan ik ook figuurlijk gas gaan geven. Heel veel onderdelen zijn inmiddels schoongemaakt en staan in de primer. Aan de hand van de werkplaats handboeken heb ik andere onderdelen die echt stuk waren of vanwege roest moesten worden losgeboord, kunnen bestellen bij de “Small Ford Spares” webshop in Engeland die nog opvallend veel onderdelen van oude (Engelse) Fordjes op voorraad heeft. Soms nieuw, soms gereviseerd. De dempingsrubbers voor het motorblok bijvoorbeeld waren helemaal op, net als de stofkappen op de remmen. Maar ook een paar boutjes en veertjes met de juiste staalsterkte en maatvoering waren binnen een paar dagen in huis.

Opbouwen wordt nu dus definitief, dus alles even opschuren, in de lak zetten en monteren… Nadat het chassis is gelakt kunnen de vooras en de remmen worden gemonteerd. Daarna hijsen we het blok op zijn nieuwe rubbers. De cardan en achter kunnen ook worden gemonteerd. Een nieuw lijstje ontstaat met onderdelen de nog moeten worden besteld want tijdens de montage blijken deze toch te slecht om te worden teruggeplaatst. En door water en benzine lekkage langs de benzinevulpijp is er linksachter het een en ander vastgeroest wat ik heb moeten afzagen en wat nu dus vernieuwd moet worden. Het laatste onderdeel voor deze mand is de radiateur die aan de onderzijde kapot is. Lossolderen is de enige oplossing en dan maar kijken of het nog te repareren valt.