Zo rond de kerstdagen weer een paar dagen de tijd om aan July te werken. Omdat de werkplaats straks vrij gemaakt moet worden voor een ander project neem ik eerst de wielen onder handen zodat ik het complete chassis naar buiten kan rollen. Ik heb 8 velgen bij de auto, allen geroest. 7 Buitenbanden, waarvan 2 nog nieuw. 1 nieuw maar afwijkend van vorm en 2 nog redelijk. En 6 binnenbanden, waarvan 3 nieuw (nog in de doos) en 2 redelijk. Ik wil totaal 5 wielen opknappen zodat ik ook een reservewiel heb, tenslotte zijn de bandjes van vroeger niet wat ze nu zijn.

De moeilijkste velgen heb ik laten stralen en 2 heb ik zelf geschuurd. Mijn hotrod krijgt sowieso rode velgen ongeacht de kleur van de auto zelf. De banden krijgen ook een schilderbeurt met bandenzwart en letterwit. Ziet er chique uit, toch? Het lukt me om de twee gebruikte banden er met de hand op te leggen. Met de nieuwe banden lukt dat niet dus na nieuwjaar even bij de bandenjongens langs. Nadat ik de twee complete wielen voor heb gemonteerd zet ik voorlopig twee oude velgen er achter onder. Het geheel kan nu op automovers worden verplaatst.

Tussentijds nog geprobeerd om de radiateur te repareren met een nieuwe onderbak, maar ik ben bang dat deze eerste poging het niet zal worden. Solderen van zulke grote vlakken is een vak apart.